Cikgu buat duit dengan Blog

 

Seorang cikgu boleh  buat duit dengan Blog. Blog adalah cara paling mudah dan pasif untuk menjana duit hanya melalui pengiklanan. Dengan perkembangan internet, dengan kadar celik IT dan akses internet yang meningkat, pengguna internet boleh mengambil manfaat ini dengan menghasilkan blog atau portal yang boleh menjana iklan. Walaupun ia nampak sukar pada mulanya, tetapi dengan cara yang betul ia sebenarnya sangat mudah. Ia jadi sukar, apabila blog atau portal yang kita bina tidak mendapat kunjungan atau sambutan yang baik daripada pengguna internet. Namun anda boleh mencari rujukan di internet untuk mempelajari kaedah meningkatkan jumlah kunjungan ke laman blog anda, samada secara teknikal (SEO) atau secara refer dari blog blogger lain.

Cikgu boleh buat duit dengan Blog.

Tahukah anda , sebagai guru anda boleh menjana duit dengan membina blog?. Dengan kerjaya anda sebagai guru, banyak maklumat dan pengalaman yang anda boleh kongsikan dengan pembaca,atau dengan anak murid anda. Pada masa sama anda boleh meletakkan iklan samada iklan berdasarkan jumlah kunjungan atau berdasarkan jumlah klik. Ada juga iklan berdasarkan komisyen belian yang lebih di kenali sebagai (affiliate -contoh iklan blog saya di atas artikel ini) boleh anda pohon dari pelbagai sumber di internet.

LAMAN IKLAN
Banyak syarikat pengiklanan dan juga pemilik syarikat perkhidmatan dan individu  menawarkan iklan kepada pembina blog atau lebih di kenali sebagai blogger. Sebelum itu, blog anda perlu di yakini mempunyai jumlah kunjungan yang ramai.

Antara laman Iklan boleh anda daftar:-
1. Google adsense
Ia berdasarkan jumlah perklik.
2. Nuffnang
Syarikat media pengiklanan yang paling popular di kalangan blogger. Menawarkan pendapatan iklan berdasarkan jumlah klik dan juga jumlah impression. Terbuka kepada semua.
3. Adverlets
4.Adsniaga
5. 701 panduan. Anda boleh dapat maklumat dan ulasan syarikat  pengiklanan ini  di ar- riffke.com.

 

Advertisements

4 thoughts on “Cikgu buat duit dengan Blog”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s