Kelas 5 Cekal

Kelas 5 cekal sebuah kelas yang menjadi sebutan di kalangan guru-guru. Terdapat beberapa orang murid yang menjadi sebutan di dalam kelas itu. Aiman Zikri,Haikal dan Radzi menjadi buah mulut guru-guru lain. Rasanya tak ada guru yang minat nak mengajar di kelas itu. Maklumlah murid muridnya sangat nakal dan kurang ajar.

Cikgu Nizam rupanya yang bertuah dapat mengajar di kelas tu. Nak buat macammana. Lagipun Nizam  hanya  guru biasa  praktikal pulak tu!. Cikgu Nizam akui agak susah untuk  ‘handle’ kelas ini. Masa dia mengajar, murid di kelas ini  boleh berjalan jalan ke meja murid lain   tanpa rasa takut dengan guru. Siap boleh bergaduh pulak tu. Arggh..rasa macam nak naik jer tangan Cikgu Nizam..tapi apakan daya dia hanya berpraktikal di situ. Cikgu Nik yang ‘handle’ Cikgu Nizam tu pun murid 5 cekal  tidak gerun.

Tapi, pada satu hari  kira kira jam 12.30 tengahari….tap..tap bunyi sepatu kulit hitam melangkah masuk ke kelas 5 Cekal. Namun kelibatnya tak di hirau oleh sesiapa..apatah lagi Aiman Zikri. Tugasnya ialah untuk menjaga kelas itu.

Aiman degil dan tidak mahu membuat kerja yang di beri oleh cikgu Nizam. Apabila barang permainannya di rampas oleh cikgu Nizam.Si Aiman cuba memperolok dan mencabar cikgu Nizam

Aa cikgu ambil la semua ni ..dengan beg ni sekali!.sambil mengeluarkan begnya dari bawah meja dan memberi kepada Cikgu Nizam.

Cikgu Nizam yang bersepatu hitam itu sangat berang. Memang dia tak mampu mengawal kemarahannya. Tambahan lagi dia ialah seorang cikgu praktikal yang masih kurang jiwa keguruan.  Tangannya di angkat dan hinggap di pipi Si Aiman. Aiman terjatuh. Dia menangis. Cikgu Nizam tersedar bahawa tamparannya sangat kuat hingga menyebabkan Si Aiman terjatuh dari kerusinya.

di petik dari:http://images04.olx.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s